Keynote 3: Waarom ook jouw kind op de basisschool behoefte heeft aan persoonlijk leren met behulp van Artificial Intelligence

Zaal 9

13:30 - 13:55

Keynote

Educatieve Uitgeverij Malmberg, de marktleider in het basisonderwijs, heeft in augustus dit jaar een revolutionair nieuw digitaal concept gelanceerd voor het Basisonderwijs. Vernieuwend is de manier waarop het platform real-time o.b.v. ‘artificial intelligence’ met de leerlingen meedenkt en hen steeds díe lesstof toont die exact aansluit bij hun niveau.

De onderliggende techniek faciliteert hiermee de docent om gedifferentieerd leren in de klas mogelijk te maken. De docent blijft wel nog steeds volledig ‘in control’ over de aangeboden lesstof door gebruik te maken van geavanceerde tooling in de klas gericht op inzicht, grip en control.

Hoewel tevreden met het resultaat voor het basisonderwijs is Malmberg nu samen met Accenture aan het verkennen hoe het technisch hergebruik van componenten nog beter toegepast kan worden door na te denken over een architectuur met een meer vertical- & microservices-gedachte; met uiteraard Java als fundament. Dit mede gedreven ook door de richting binnen Sanoma Learning, het moederbedrijf achter Malmberg, om meer focus te geven aan het internationaal ontwikkelen van digitale educatieve oplossingen over haar 5 Europese dochterbedrijven heen.

In deze keynote zullen we de journey uitleggen hoe we als echte Java shop, AI en andere technologieen gebruikt om de volgende stap te maken.